Failing to get ion-current in a microwave plasma

Topics: Plasma Module, 4.3b

Thread index  |  Previous thread  |  Next thread  |  Start a new discussion

RSS FeedRSS feed   |   Email notificationsTurn on email notifications   |   1 Reply   Last post: July 2, 2013 9:26am UTC
Lukas Alberts

Lukas Alberts

June 27, 2013 2:27am UTC

Failing to get ion-current in a microwave plasma

Hello,
I am using the plasma module mwp in 4.3b. Microwave heated Plasma.
Within this microwave plasma , I want to have a sample on DC bias..
This all looks nice.. but I am not sure I get current out of it?
starting from the library model, adding a metal boundary into the plasma region downstream.
setting its boundary to terminal (applying voltage to it.)
you can only charge it.
adding some circuit, should help.. but even there I have no luck..

the "inplane...where is the current" takes 31 minutes here on a i7..

I have Ion-current and e-current in the mwp.module, but nothing what would flow into the circuit..

why?

Help.

thanks,
Lukas

Reply  |  Reply with Quote  |  Send private message  |  Report Abuse

Lukas Alberts

Lukas Alberts

July 2, 2013 9:26am UTC in response to Lukas Alberts

Re: Failing to get ion-current in a microwave plasma


Now it is working..

but not when I use the Terminal options given by 4.3b ?

I have to define the integrals of the electron and ion currents and to couple "by hand" cir and mwp ..

One step further..
Good feeling..
Frustration level resetted..

Lukas

Reply  |  Reply with Quote  |  Send private message  |  Report Abuse


Rules and guidelines