Composite Materials - Archived

This is a recording of a webinar that originally aired on 1. feb. 2019

Back to Events Calendar

På dette webinar ser du hvordan man kan modellere lagdelte kompositstrukturer med det nye Composite Materials Module.

Eksempler på kompositmaterialer er f.eks. fiberforstærket plast, laminerede plader og sandwichpaneler som almindeligvis anvendes til fremstilling af forskellige strukturer, herunder flykomponenter og vindmøllevinger.

I løbet af præsentationen lærer du om lagvis teori og ækvivalent- enkeltlagsteori, to metoder til præcis modellering af kompositskaller/laminater. I webinaret diskuterer vi ikke kun standardstrukturanalyser (som f.eks. stationær, egenfrekvens, tidsafhængig og frekvensdomæne), men også mikromekanisk, first-ply og lineære bucklinganalyser.

Den mikromekaniske analyse gør det muligt, at simulere en repræsentativ enhedscelle af fibermaterialet og udtrække de homogeniserede materialeværdier til en makroskopisk simulering. Derudover vil du se, hvordan du kan medtage forskellige fysiske fænomener, såsom varme, akustik, elektromagnetisme og flow i en model med kompositlaminater.

I løbet af en live-demo viser vi de forskellige muligheder for at kigge på simuleringsresultaterne både på tværs af lagene og pladsspændingsfordeling i kompositlaminatet.

Du er velkommen til at stille spørgsmål i løbet af hele webinaret.

Archived Webinar Details

Speaker

Morten Siwertsen
COMSOL

Morten Siwertsen har arbejdet som salgs- og applikationsingeniør hos COMSOL siden 2011. Morten er uddannet civilingeniør med speciale i anvendt fysik fra Danmarks Tekniske Universitet.