Discussion Closed This discussion was created more than 6 months ago and has been closed. To start a new discussion with a link back to this one, click here.

Fluid not flowing through nozzle

Please login with a confirmed email address before reporting spam

I have modeled an electrolyte within a nozzle surrounded by air. I have also modeled a separate electrolyte domain (a meniscus) at the outlet of the nozzle. The meniscus was drawn on a work plane and then revolved to make a 3D part, Basically, the fluid should diffuse at the meniscus / air interface and generate a convective flux within the electrolyte.

I have defined all the necessary boundary conditions for laminar flow / transport of diluted species. However, the fluid is not flowing as when I plot the velocity it is zero throughout the nozzle.

What could the issue be? This is a 3D model by the way. I have modeled the same system in 2D and 2D axisymmetric and obtain accurare results.


0 Replies Last Post Jan 16, 2021, 3:44 PM EST
COMSOL Moderator

Hello Scott Burlison

Your Discussion has gone 30 days without a reply. If you still need help with COMSOL and have an on-subscription license, please visit our Support Center for help.

If you do not hold an on-subscription license, you may find an answer in another Discussion or in the Knowledge Base.

Note that while COMSOL employees may participate in the discussion forum, COMSOL® software users who are on-subscription should submit their questions via the Support Center for a more comprehensive response from the Technical Support team.